Vintern som verkligen slår till med kraftI morse var det -14 grader kallt och vackert på samma gång.
Släppte ut tre lurviga ponnysar, två får ha sina vintertäcken på sig, känner att jag är human och vill ha med lite med kläder på.
Tom. vovvarna går med sina fina gula täcken nu när det är kallt, dels syns de bättre och så vet jag att de håller slg lite mer varma.

Hade frukost ihop med Birger och Birgitta, det blev en snabb frukost, gröt , ägg och bröd med skinka, tyvärr hade de lite bråttom pga. skjustningar till olika idrottsevenemang.
Det är så att ha barn i den åldern, de skall till olika saker, kommer ihåg detta, för några år sedan låg vi på vägarna det mesta, skönt att ha det bakom sig.
Det var en jobbig tid.

Nu på em är det -10 grader, jag eldar och katterna vill ej gå ut, de ligger framför braskaminen och har det gott, jag försöker att ha eld i den hela tiden, inomhus skulle jag tro att vi har ca 23 grader, jag vill inte gå ut.
Det är skönt att ha ett ombonat och trevligt hus att bo i.

Julhelgen-09

Eftersom jag fick ledigt dagen innan julafton, så var det julhandling den dagen, gick fint eftersom jag vet vad jag skulle ha och då går det lätt.
Väl hemma i Simbo fixade jag och maken iordning för "lillejul" som vi haft i många år tillsammans med Klints. Maken har hela dagen fixat och donat med sin julklapp till sig själv, en badtunna han hämtade uppe i Mariestad under tisdagen, Jättefin och alldeles ny.Här är den på väg in i garaget för att få lite färg på sig.
Han höl på i två dagar för att få vacker brun färg på den, det var ett jobb eftersom att det ej är så mycket tork nu på vintern, det var en fläkt som fick värma och det tog sin lilla tid.

Men då den var färdig var den fint brun och så skall den nu se ut då den kommer ut och skall fyllas med vatten och vattenet skall värmas länge och sen på julafton skall det testas och tagas premiär doppet.Nu kvällen innan jul kom då Klints, hade med sig sonen och sonhustru + liten Elina, 4 månader, en sån liten underbar docka!!

Här är far och son, har man nånsin sett en sån liten goding, så glad och go hela kvällen fast den var lång och mycket mat för de vuxna.
Då man endast äter vällining kan det bli lite enahanda att vara liten Elina.
Hon somnade några minuter i våra sängar här, men sen var hon med hela tiden. Glad och go. Tyckte det var trevligt att vara i allas knä en liten stund, med mamma och pappas var nog bäst ialla fall.Julafton

Vår tomte sitter så bra utanför vårt hus och hälsar alla välkomna, det är många som nästan kört av vägen för att se, tror det är nån verklig som sitter och hälsar välkommen, men denne tomte kan tyvärr ej komma nån vart han är bara gjord av halm.


Vår julaftonsdag firade jag och maken på olika håll, jag nere i Järpås med mina arbetskamrater, vi hade en bra och lugn julafton. God mat i matsalen på Björkhaga, lugnt och bra tillsmammans med våra vårdtagare.
Vi hade hämtat en del av dem som ville komma och äta, så det var nästan fullt i matsalen denna juldag, mycket trevlig.
Jag kom hem vid halv tre och vilade en stund, det blev ju sent på kvällen innan, så det var skönt att vila lite.
Känner mig lite snuvig så inte riktigt i form är jag.
Julafton tillsammans med nära och kära , som vanligt.
Många julklappar blev det också, som vanligt. 
Den "riktiga" tomten kom också naturligtvis, det var ju mest för mitt lilla brorsbarn, Linus han kom,
men även stora barn kommer han för, tror Daniel var mäkta nyfiken vad han skulle få utav tomten denna
julafton.
Ida tyckte det var lite trevligt hon med, en julklapp var ju lagd under granen till snälla vovvar.
Det var smaskiga ben i dessa paket, det var ett gnagande på benen, mums.


Så var det då dax för premiärdoppet.
Tomas var först i och satt där och sa att det var såååå härligt, ute var det ungefär - 4 grader och lugnt.Efter en liten stund var vi sju stycken i tunnan, Hasse och Crille Klint kom och badade tillsammans med oss, Magnus kom han med en liten stund, tror att de satt i tre timmar, jag själv satt nog en timma, var alldeles skrynklig efteråt, men vad skönt det var.
En sån trevlig julklapp till nära och kära, han fixade till oss maken!!Juldagen

 Ledigt från jobbet, jätteförkyld, inte det man längtar efter direkt, skulle tro att det var en norsk virus + ett bad i går som satte sprätt på detta. 

Men vi åkte in till arenan i Lidköping som skulle invigas, roligt att sen den och det var verkligen något att se. Stor och regäl, vadkert upplyst av massor med fina färger, i mitten av isen stod en stor gran, och det var meningen att man skulle snöra på sig skridskor och åka runt den.

Men hemma i Simbo letade vi efter mina vita med taggar, men de var puts borta, så jag fick vackert stå och titta på när maken åkte ut till vacker julmusik, skulle varit trevligt att åka hand i hand, men så blev det ej.Efter arenabesöket kom vi ut och det snöade ordentligt. Stora vackra flingor, hela världen var vit.
Vi tittade upp till Emma och Matte en stund och fikade med dem, Emma fyller 22 år på juldagen, ett avbrott i julen med födelsedag.
De pratade om att ge sig iväg till Borås för att se Zekes/Gamlbers, men stod nog över om ovädret höll i sig. Och det gjorde det för på kvällen kom Maria och Magnus för att hålla oss sällskap en stund, själv var jag nog inte så sällskaplig, med en ordentlig förkylning i kroppen vill man mest vara liggande.
Ute föll snon ordentligt, hundarna som var ute ibland var helt vita av snö då de kom in.
Oj nu blir det verkligen en vit jul.


Annandagen

Vaknde ganska sent, sjönt att få sova, ut till hästarna fick knappt upp dörren ut, det hade snöat ordentligt.
Hästarna pulsade omkring och liten Filur har lite besvärligt med sina korta små ben att gå i den djupa snön.
Skulle tro att det var nu ca 3 dm, och det är tung besvärlig blötsnö.
Många uppe i Dalsland har stömavbrott och kommer inte ut med sina bilar.
Maken håller på med snöröjning det mestadels av dagen, jag hostar vidare.
Det är en himla tur att han har sin traktor annars hade nog vi vait insnöade precis här i Simbo.På vår lilla lada här i Simbo hänger det ordentligt med snö, hoppas inte liten häst kommer under den stora drivan då den kommer farande ned, då kan man blir platt.
Mina små hästar har ordentligt på sig så de ej blir genomvåta, det är bra med hästtäcke. Hulda fick det nya fina lila nu utav tomten, han kommer även till små snälla hästar.

Så har helgen snart gått över, maken och Daniel åker till Uddevalla för att han skall åka tillbaka till Norge några dagar, ville ej åka opel till Norge, som var meningen pga vädret. Så nu fick maken skjutsa till Uddevalla i snön.
Jag är hemma i värmen och har det gott och försöker bli fri från jobbig förkylning,
Bestämt mig att vara hemma några dagar för att ej skrämma mina arbetskamrater och vårdtagare med min hosta,
Men hoppas på att vara fitforfight i nyår igen, då kommer hela gänget för att fira nyår i vår badtunna.


Kall vinter, julbord och forlovning

Äntligen får man se Simbo i vinterskrud, inte för att vi kan skryta över att det är nått överskott med snö, men kyla är det. Nu på morgonen var det -15 grader, alldeles vindstilla och solen skiner, blå himmel och så vackert.
Vi var ute lite med hundarna på förmiddan, de skuttade och hoppade runt i den lilla snön.Köpte täcke till vovvarna, inte för att jag tror att de fryser, men jag gör det och så syns de ju så bra i detta reflexerande täcke.
De tycker nog att jag är lite bökig då jag kommer sättande med dessa, men de kan springa och busa i dem utan vidare.

Efter vi varit ute med vovvar och gjort oss i ordning så var det bilfärd med våra barn och mina föräldrar i väg till Skövde för att äta julbord på ett ställe utanför, det heter "Ryttmästaregården" ligger tjusigt vid Simsjön.
Det är en major som köpt på sig massa torpställe, handlat saker som tillhört gamla kungar osv.
Torpet som vi äter inne i, ser gammalt och hemtrevligt ut.Vi fick stå utanför och vänta, det var ordentligt kallt och efter vi sett oss omkring utanför de små stugorna fick vi gå in i värmen, där serverades glögg och så kom majoren och talade en stund, sen öppnade han väggen... och där inne stod maten + massor med sittplatser.
Hit åker vi nog igen till sommaren.
Här är ett utan husen.
Vacker utsikt från torpet över Simsjön.
Här serverar major Bernad Englund Stigens, bussresenärer "ryttmästars brännvin", ett bra och gott gjort med honung och diverse annat härifrån skaraborg.
Det är en rakryggad och vältalig man, med ordentlig stämma, han hördes ordentligt, då han berättade om historia osv.
De nyförlovade.

Då vi satt oss och började hungrigt hugga in på maten, blev jag ordetligt bländad av fina och blanka ringar på våra ungdomar.
De hade förlovat sig under denna dag och det var naturligvis att utbringa en skål för dessa tu.
Familjen Karlsson

Här sitter vi nu både gamla och unga, mor har vi satt på högnästet och den vackra bilden bakom av Karl XII som
rider in, det är en nybyggd stuga fast i gammal tappning, det var dessutom iskallt där på bänken, hade så ont i ryggen då jag kom hem, tror jag blivit kall, trots varm öppen spis där ungdomarna stod framför på förlovningskortet, det värmer inte så mycket då det vara brinner rakt upp.
Detta vackra fönster var jag bara tvungen att ta ett kort på, skulle vilja ha sådana spröjs, lite svårt att putsa, men så vackert.Här är mor och dotter uppställda, visst är vi fina.

Efter mat och dryck fick vi en guidad tur tillsmmans med major Englund i hans fina museum, här finns det dyrgripar minsan!! Skulle inte tro att han ville ha inbrott, många värdesaker som ej går att ersätta.
En trevlig men kall dag tillsammans med familjen.

 

 

 

 


Snö i SimboIdag kommer äntligen lite snö här i Simbo. Åkte iväg i morse och kände att det var lite julstämmning. Men det har ändå duggregnat och vart lite töväder det mesta under dagen.
Tyvärr, som det brukar se ut här i väst.
men metriologen lovar att det skall bli kallt och det skall hålla ända ända till jul.
Vi får väl se. Nu i kväll kom det lite mera vitt, nu ligger det åtmindstånde lite på marken.

Då jag kom hem från jobbet satte jag igång med att koka fodge och knäck.
Vovvarna ville vara med och smaka, de fick slicka ur grytorna, tror inte det är så bra med så
mycket socker för dom, men de brukar inte få så mycket godis, så en gång kan väl aldrig vara fel.
Tomas åkte iväg för att spela innebandy med bla. Magnus så jag har en skön ensamkväll. Inget är det på tv så det får bli datorn. Inte så dumt.

Eld i braskaminen och en deg på jäsning

Det brinner hemtrevligt i braskaminen, vovvarna är ute och voffar på hästarna, de springer och busar i hagen, det är några -grader ute och då blir små ponnysar lite busiga.
De har ordentligt med vinterpäls så de fryser inte. Jag skule klippt Filur men han fick ha kvar sin päls. Han klipptes i oktober, det syns knappt nu, han får en ordentlig pälsvård i februari tänkte jag, så kommer snart pälsfällning och då kan det vara skönt att blir av med lite.

Har satt en deg på jäsning, skall baka brödkakor till familjen nu till jul. Att ta en smörgås med julskinka och senap köpt på apoteket, då känns det att det är jul

I går var Maria och Magnus här och tittade på filmen "Flickan som lekte med elden", det är den andra i serien Millenium, ruggit bra.
Maria for ut och in här i rummet, toa röka osv, då det var spännande, skulle vilja se den tredje delen nu, den går på bio nu. Men det känns tryggare att sitta i soffan här hemma och se nått otäckt.
Vi har ju läst hela serien böcker , så man vet på ett ungefär vad som händer.

Det är nog det bästa jag läst och sett på film på mycket länge.

Mitt i december

December har varit något ljusare i vädermässigt. Tom. solen har varit framme och visat sig nått under dagarna.

Igår var jag och Ingrbritt inne i stan och tog våra sprutor för den "vanliga" influensan, inte för att det skulle göra nått om man får den, men med alla varningar för allt som den där svinunfluensan, så är det bäst att vaccinera sig.
Det sved till lite grann, men inte nått mot den andra sprutan, då hade jag ont i armen en vecka efter.
Skulle ju ut och dansa dagen efter, hade någon gått emot mig och slagit till mig, då vet jag ej vad jag gjort.... det var en ordntligt smärta i armen.
Men denna har jag inte nått ont.

Igår var Matte och Emma här med hemmabakade peppar kakor och lussekatter, så skulle Matte ned och träna och tyvärr backade en kompis på hans fina bil, Matte var INTE glad, det blir ju merarbete för honom.
Det är ju så retligt då bilen nästan är helt ny.

I veckan har oxå Tomas beställt en badtunna, den kommer från Mariestad och är helt nygjord. Det skall bli trevligt att bada i den under vinterkvällarna.
Nu på julafton hoppas jag på att den är här och vi kan testa.
Vi skall även fira nyår tillsammans ett gäng, så det kan bli bad då med.

Nu har vi hjälpts åt att göra julköttbullar på ett och halvt kg köattfärs, det blev några stycken. Tomas rullade dem och jag stekte, det går fint då man "team" arbetar.
Idag gjorde jag saffrans bröd, inga lussekatter utan vanligt bullar kände jag för, skall smaka på dem och hoppas på att de smakar bra.

En skön söndag i familjens sköte

Att få vara hemma en söndag tillsammans med djur och familj är mysigt.
Varit ute med Filur och Hulda på fm, jag körde Filur med vagnen och hade en busig Hulda på släp.
Det var hopp och skutt, tror att båda hästarna tyckte det var trevligt att få trava loss ordentligt.
Filur travade som en riktig travhäst så Hulda fick springa ordentligt, annas brukar hon få göra avbrott i skritt emellanåt.

Så dök Emma och Matte så bra upp då jag började med middagen, helstekt ryggbiff, grönsaker, potatis och sås, ++ är att jag hade kantareller i frysen, som tur är åter bara jag och Emma detta, mumsigt!!!

Nu i kväll skall vi åka in till stan för att se Anns dotter Nathalie åka på Lidan med tända facklor, det tilllsammans med luciaföljet, vi tar hundarna med oss och träffar  Ann för att slå följe med henne fram till torget.
Säkert vackert.

I början av decemberÄven våra fåglar utanför det adventsfina fönstret, har fått nya och fina matskålar.'
Vi var på Granngården och köpte på oss en del fågelmat + nya fågelmatshållare.

Idag har verkligen det varit halt på vägarna, vi i hemvården har halkat fram och det har var ej lätt. Ingen var i diket, men nära har det varit.
Många bussar och skolbussar ställdes in pga. av detta.
Så är det ju i västsverige under vintern.

Två dagar med fint väder, strålande sol och riktigt kallt, så kommer bakslag med regn och blåst, då är det jättehalt.  Det är så typiskt, kallt får vi sällan, bara gråväder.

Nu i kväll prövade vi vit glögg, Maria hade med sig det, riktigt starkt och gott, vaniljsmak, smakade fint.
Vi såg Idol och  Calle och Erik går vidare till  finalen i Globen nästa  fredag.
vi spelade kort ett tag med, Wist och "neger", kul med kortspel.

Att det snart är jul känns ganska bra, bara att vänta mot våren. Jobbar en hel del under helgerna, men det kvittar kan njuta lite av julmat och god stämmning ialla fall.
Killarna kommer säkert att vara här en del och umgås med mor och far en del.
Vet ej hur vi gör med släkten, men det ordnar sig, det brukar det göra till slut.

i morgon åker vi till Skara och tittar på mor och fars nyinköpta lägenhet, den ligger centralt i Skara så de har nära till centrum.
Mor är mycket nöjd, bara det blir bra med allt. Nu är det snart visning i Hasslösa och kommer det några och tittar, det är ju frågan.

trevlig kväll på Rådåsgården med område 42 43 44

Våra chefer bjöd in oss på fest tillsammans med alla som jobbade i områden utanför Lidköpings stad.

Det är Vinninga/Järpås , Örslösa/Tolsjö, och Råda/Tun som täffades och hade det trevligt tillsammans. Våra chefer hade dukat upp fint, de sprang fram och tillbaka och passade upp oss.
Vi fick två olika pajer att äta, en italiensk och en tacopaj, båda smakade fint och det var från Stures i Järpås  det var taget.

Efter maten var vi uppdelade i flera grupper och gick tipspromenad tillsammans, det var trevligt att lära känna flera från de olika grupperna.
 Vi tittade nyfiket på varandra, många känner man igen och många har man aldrig sett.
Tipsfrågorna handlade om våra chefer och överordnade, kul att gå under "skinnet " på dem. Mycket otvunget och trevligt.

Catharina hade rödvin med sig och jag som hade chafför idag, drack gärna ett glas till maten, tack för det!
Kaffe och kladdkaka på maten, då¨var det toppen och vi gav oss hem i hemvårdsbilen som fru Ahlstand rattade säkert hem.

Hemma hade vovvarna väntat på mig, de har varit mycket ensamma under dagen, maken är oxå borta, ute med sina arbetskamrater, skulle visst på Lumber och karle och bowla.

Vovvarna fick promenad efter jobbet, som tur fick jag sluta nån timma tidigare och det blev en kortare promenad i skogen idag.
Hoppas att det blir en lugnare dag i morgon.


RSS 2.0