En härlig midsommar anno 2010Att få fira midsommar ute i Vänerns kant, det kan nästan ej bli bättre.
Hade länsat kylskåpet på diverse godsaker och så gick vi en lång väg ut till denna vackra plats.
"VI" det var Annjelica och Stefan + liten Viktor som idag fyller 1 år!!. Grattis till honom.
Vi hade även hämtat upp Maria, Magnus åker som vanligt på nån gammal skrotig moppe, runt byggden och dricker öl, som alltid på midsommar. Nåja, traditioner skall man ej bryta.


Titta! ett paket, men grus och pinnar var roligare  för en liten 1-åring, innan han somnade gott i värmen från solen och ljudet från ett härliga Vänervågor.

Efter all midsommarmat blir man trött och dåsig, solen värmer gott och vi somnade nästan allihopa en liten stund där på klipporna.

Jag, Maria och Tomas + vovvarna naturligtvis, var i Vänerns söta vatten en sväng, det var faktiskt ej kallt ! Behagligt faktiskt. Så då har man gjort årets första dopp, det kändes sjönt.Efter doppet kan det var trevligt att "bara vara!

Elsa bara älskar att vara ifred och få njuta vinden i "håret" och i öronen. Kikar över nejden.

Här ute i Källstorp, stax utanför Örslösa har de lagt spångar så vi kan ta oss ut till de härliga klipporna, vi vandrade en bra bit med korgar fulla med mat. Viktor sitter på pappas rygg i en bärsele, så bra uppfinning.
Vi andra traskar på och allt var helt underbart.

Tror inte en midsommar kan vara bättre, underbar natur, varmt och sjönt, bad, god mat och natuligtvis. GODA VÄNNER !!!

Dagen innan midsommaraftonAtt det redan är midsommar!, inte klokt vad tiden runnit i väg. Var har våren, den hemska snörika vintern tagit vägen.
Det går för fort! Plockade en stor bukett med blåklint här utanför Munkebo idag, visst är de vackra.
Blåklint är riktiga midsommarblomster, prästkragar växer längst simbovägen och det är vackra.

Ridtur med Annjelica och Carry


Betstämde att vi skulle testa och rida tillsammans idag, det är liksom det sista "provet" med Bläsa. Nu har hon varit lite mer spänd under de tre sista gångerna, inte besvärlig utan bara lite mera spänd, men nu är hon ju "ledarstot" för de två nya travartanterna oxå, fast de går på andra sidan, har hon ju liksom lederiet över sin flock, så kan man ju bara inte ge sig i väg, men allt har funkat fint ändå, fast hon har varit lite mera uppmärksam.
Nu har jag även travat i skogen, allt funkar, inga snubblingar utan hon kliver på.

Så nu att rida tillsammans med Carry var det sista jag kunde hitta på, det gick jättebra!!!
Inget alls problem, hon trampade på och surade ej nått åt Carry, vi gav oss in i "bröteskogen" och det gick toppen.
Travade på våra små stigar och ingen snubbling över huvut taget, en jättetoppen tant!!

Fika hemma på terassen tillsammans med Magnus, som kommit med borrar Tomas skall ha till sin jutning, han har som planer att flytta badtunnan till en annan plats och då var Magnus här och gav goda råd.


Detta är några dagar sedan och nu har det torkat och skall under en snar framtid ställas denna badtunna på, det är väl en fundering på att bygga nått slagt däck i trä runt, men det tillhör en framtid.
Beteshästar och sommarIdag kom Effie och Tibbie, två travartanter som skall gå i de hagarna jag ej använder.
Det har verkligen växt där, det är gräs till magen på de stora hästarna.
Roligt med hästar på båda sidor av vägen, det skall vara mycket hästar här på Björkåsen tycker, jag på sommaren.
Hoppas nu det passar att vi kan rida ihop jag och Lisa, som en av mattarna heter.


Var ute en sväng med Bläsa här i kväll, vi tog oss fram till Lina, som har fyra springande hästar i sina hagar, lite spänt, men inget krångel, är nog egentligen jag som spänner mig och det känner ju hästen.
Men Bläsa stod så stilla och fint då vi pratade med Lina.
Hem gick det mycket bättre och så traven hela vägen, med  huvudet nedåt, det är jobbigt både för mig och häst, jag får driva och hon får jobba. Tre veckor tillsammans nu och vi lär känna varandra mer och mera.

Tomas kör med trimmern under tråden, 


 

jag gjorde detta för tre veckor sedan, precis innan  Bläsa skulle komma, nu var det dax igen. Milde tid vad gräset växer, men jag har för mig att det lugnar sig frammåt midsommar.
Nu finns det ordentligt med gräs för våra hästar. Filur går med strut och lilla Yippi äter ej så mycket. Så det finns ordentligt med gräs till Bläsa, så kommer antagligen Lucen och Hulda hem igen till nästa vecka.
Hulda är borta hos Theres och får liten ryttarinna på sig ibland, de har testat att rida och det fungerar bra.
Maria har kommandot och ser till detta.
Är så sjönt att se till att det går att rida lite på henne, vi testar då Övikarna kommer, hoppas på att Sofia kommer att rida lite på henne, så bra om det blir lite ridning på henne.

Blommor i trädgården.
Western Bläsa
Att ha en egen häst är ju både roligt och fint.
Kunna bestämma då man vill rida och var, vi tog en liten sväng i skogen, detta är första gången jag rider Bläsa med skor. Tänkte att hon skall gå ett par dagar i hagen efter skoninge, hovslagaren var här i måndags och satte framskor på henne.
Det kan ju kännas lite myskiskt att ha skor nu när hon gått utan ett tag.
Jag märkte ingen ömhet då hon trampade på i skogen. Vi red förbi Linas och hennes hästar gnäggade lite och Bläsa gnäggade lite tillbaka, men inget krångel utan vi tog lilla skogsvägen till Simbovägen igen.
Travade hela vägen från Klints med huvudet nedåt...jobbigt, ingen snubbling på hela ridturen, tror att det börjar bli lite balans på den gamla tanten.
Har börjat lite med halvhalter under ridturen och hon lyssnar! bara att spänna ryggen så "hör " hon, jättebra.
Så lättriden och fin, nu skall vi bara få lite balans under traven och sen är det galopp...det kommer att ta en tid det känner jag, här tänker jag ej stessa så det händer nått och vi går omkull, nej jag skall ta det lugnt.


Igår var vi med ungdomarna, Matte och Emma och kollade på hus, ett i Järpås och ett i stan. Visst är det fint och kul att se hur andra har gjort och grejat.
Men vad skönt vi har det här i Simbo!! "Jag flytt int". Detta med husköp det är inte lätt, man skulle ha så mycket kosing så man kunde bygga just det huset man ville ha.

Senare på kvällen i går hamnade vi nere hos Erlandssons, bara så trevligt spontat! Några glas vin och jag sov som en liten gris senare, det blev lite snack där nere hos dom, de åker iväg mot södra Europa, kul.
Hoppas på att de får det trevligt.

Ikväll kommer Daniiel en sväng igen, han skall åka upp i bil denna gång till Norge, skall ha hem en del saker som han ej vill ha kvar, bla en tv.

På lördag är det prinsessbröllop!!

Ledighet, regn och ridtur

Att vara ledig så mycket som jag är nu i sommar, är helt underbart. Att få vara hemma och bara njuta av Simbo och dess omgivningar.
Just nu eftersom jag har Bläsa här hemma att lära känna.
 Då jag köpte ett "Pessoa-bett" och satte på detta + westerntränset, blev helt underbart snyggt, så fungerar det ännu bättre med ridningen.

Eftersom Bläsa ej gått på länge så är väl hon både ovan vid att gå i skog och mark + ovan vid mig som ryttare. I traven satte hon då  upp huvudet som en "stjärnkikare" snubblade, blev resultatet och det är ganska otäckt tycker jag.

Men nu har jag lagt upp en lite plan var gång vi riden, en gång trav och resten skritt, hon måste få igång de 19 åriga gamla benen, annars kommer det aldrig att gå vägen.

Red i skogen, det har regnat hela natten, blev våt men hade oljerocken på, tack Ingalill, så efter Klints travade vi ända till "Byshan", med huvudet nedåt!  så vill jag ha den gamla hästen.
Det var kämpigt det kände jag, jag fick driva henne ordentligt med skänkel, det har ej behövts förut.
Men det blir bara en gång per ridtur, det skall nog räcka tror jag, skynda långsamt.

Väl hemma var det litet täcke på, och så fick flocken vara inne och torka ordentligt, de spår mera regn + åska i efermiddag. kan det ej räcka nu!! 
Tror att på några dagar har vi fått uppåt 40 m, tror tom att bönderna är nöjda, annars kan de gnälla för det mesta, jag har ej varit med om nån sommar som torkat bort på många år!!

Städat färdig för denna vecka, känns sjönt.
  och i morgon skall jag vara "groom" åt Maria, hon skall tävlfälttävlan på sin Lus, hoppas nu att vi kommer iväg, skulle vara kul om vädret uppför sig med.
Det är borta i Skövde på Kastermans fina anläggning, har varit med en gång förut, jättefin och bra upplagd i sand och fina banor.


Så söt besökare i SimboDenna morgon fann vi denne underbare lille vän ute vid häcken i trädgården.
Hundarna var mycket intresseade av denne lille  och nosade på den.
Såg att Elsa blödde vid nosen, hon hade väl luktat lite för hårt på den lille igekotten.
Att en sån liten varelse kan vara så söt! Det var så länge sedan jag såg en liten "kotte" här i Simbo.
Hoppas nu att den vill stanna hos oss, den fick en tallrik med kattmat, såg att den åt och då jag hämtade tallriken var allt borta.Tomas har roat sig med under helgen att sätta in en ny dörr i vårt hus, den är jättefin.
Den gamla var så sliten och dålig, så detta blir så bra.
Nu syns det att det både behövs målas och att trappan är ful och grå. Nytt där med så småningom, har man hus är det aldrig lugn och ro.
Sommar!!!

1.a Juni, det känns helt underbart. Vädret har verkligen visat sig från sin bästa sida. Jobbat med städ hela dagen och gått i bara t-shirt och det var verkligen inte i går vi gjorde det i Sverige.
Inte jag åtmindstånde.

Ungdomarna från stan var hemma och hade solat mestadels av dagen. Emma var vackert röd på bröstet, ingen solfaktor där inte.
Grillade korv och fikade på terassen, har suttit och läst böcker om Isfolket, jag har massor som jag lånat av Monica, i dem kan man verkligen fastna.

Nu på kvällen var det dags för en en liten promenadriding med Bläsa och vovvar.
Det går fint med vovvarna då hon ser dem, men kommer de hoppande i skogen kan det vara lite läskigt, ett litet ryck men inte mera.
Vilken häst jag hittat! Går frammåt och inga osäkerheter, här i skogarna har hon ju aldrig varit och det går fint ännu.
Detta var andra ridturen här hemma på en halvtimma ca. I morgon skall jag ej rida, men torsdag skall jag ge mig iväg in bakom Frimans, kanske sandvägen, det är ju ej så långt och skrittar jag så skall det nog gå.
Men här tar vi det lugnt och fint för inte skynda på.
Har ju en månad på mig att bestämma mig och det känns oerhört sjönt. Vet ju vad rädd jag var då jag red haflingern, och så är det ju två år sedan jag red och det är ju ringrostigt så det heter duga.

Nu på kvällen är det 17 grader och helt underbart, göken "koko-ar", var nere i hagen, och fick faktiskt klappa och bortsta bort myggor från Bläsa, varkar som hon accepterar mig lite mera. I början fick jag ej komma nära henne i hagen. Men småhästarna är ju som flugor på mig och skall ha massor med kel. Hoppas nu att Maria kan ta Hulda så hon får lite inridning i sommar.

Här kommer lite bilder från en underbar sommarkväll. 1.a Juni!!


En liten hästflock i sommar hagen.
RSS 2.0