Greklandsresa och Bläsa


Dagen då jag fyller 50 firade vi på Skogshyddan, min familj och jag. Tyvärr var ej Daniel och Sandra med, de hade åkt tillbaka till Norge.
Jag och mor har innan detta besök på Skogshyddan varit på SPA uppe i Lundsbrunn, karbad med mandelolja, massage och bubbelpool, helt underbart.

Den 18 maj åker jag och maken iväg till den Grekiska ön Zykanthos, en liten trevlig ö i medelhavet. Sol värme och vackra vyer.
Citroner stora som meloner växte i den vackra hotelltädgården, narzizzer växte fritt och vackra andra växter. Vi åkte båtur ut på havet, där vackra stenformationer fanns.
Även de berömda havssköldpaddorna var vi och beskådade, tyvärr simmar de djuren under vattnet så det var mycket lite vi såg av dem.
Men sett dem, det har jag!

Den lilla staden vi bodde i, Agassi, var kantad med små fina resturanger och små affärer med diverse onödiga prylar, vi turister "måste" ha.
Sista kvällen var vi på Grekisk afton, med grillbuffe och grekisk dans, mycket trevligt.

Här kommer ett utplock av lite bilder jag tog där nere
Ja det är mycket vackert i Grekland, det illblågröna vattnet, den vackra växligheten och all härlig mat och värme grekerna har både i vädret och i sinnet. Jag tror att vi återvände till denna ön nästa maj igen, vi har så mycket att utforska. Det blev bara en bråkdel av allt som man kunde se på.


Bläsa


Lördag efter vår hemkomst lastade vi på transporten och gav oss i väg mot kusten och Strömstad för att hämta våran Bläsa.
Det är alltid lite pirrigt då man skall åka iväg och hämta en ny häst. Undrar om vi kommer att trivas tillsammans? Det är ju en individ som jag skall lära känna och hon mig.
Kommer att ta det vackert, hon är ju 19 och jag är heller inte så ung längre, blir mest skritt turer i skogen, till att börja med.

Det tog oss två timmar att resa med ett stopp på Torp för att handla lite + att maken ville snabbt in på biltema för att handla lite saker till en trasig opel.

Väl framme uppe i Stömstad var det papperskriving, överföring av pengar via nätet osv.
Allt gick fint. Så ut till Bläsa som matte Anna gjort så fin! Sist jag såg henne var hon både tovig och lerig, hon var ju utegångshäst och då blir man sådan. Nu stod hon i en box och blänkte så vackert, hennes vackra långa man var välborstad och glänste.

Så var det transporteringen, Bläsa ville inte åka hemmifrån, men med två rep traskade den kloka damen på utan problem. Så stod hon så stilla och vackert hela den långa resan hem till Järpås.
Bråttom ut och så stilla och fint utanför transporten så husse kunde ta de första korten på mig och min nyvunna vän här hemma.
Så var det utsläpp i hagen, damen traskade ut i hagen och kollade knappt på de små knattarna i hagen, vad små de är intill denna bastanta dam, länge sedan det gick en så stor tant i hagen nu.

Kul att se då det kommer en ny häst då de skall lära känna varandra. Filur, stridshingsten, gick med "strut" och det var ju skämmigt för honom, inte kan han bitas eller skria....

Men det var varken ski eller sparkar, allt var som "vanligt" och det var en lugn och trevlig liten flock med olika färger av hästar som lugnt betade tillsammans.
Jag öppnade ned till ängen och de skuttade ned där och tuggade, Filur försökte få i sig något mellan hålen på sin strut, inte är det lätt inte.
Nu på morgonen andra dagen går min lilla olikfärgad hästflock fint och betar, ropar på hästarna för att de skall komma in lite. Att få tag på Bläsa i hagen, det går inte ännu, hon litar ej på mig och så får det vara tills hon kommer på att jag ej skall göra nått, än.

Men in kommer alla, Hulda och Yippi blev inknuffade tillsammans i en box, och tant Bläsa gick stadigt och snällt in i sin box, det fanns ju mat i krubban? hyfstat ställe, lite funderingar går nog säkert genom hennes stora vackra huvud, hon tittar med sina vackra ögon på mig, och då när Monica kom för att inspektera smekte hon pannan och Bläsa blåser på henne, så fint...

i morgon kanske vi tar en pyttetur, antigen med sadel på och jag ovanpå eller så går vi bara en liten promenad, vi får se.

Bläsa titt

Nu i em åkte jag och maken och vovvarna upp till Tanumshede för att hälsa på Bläsa.
Vi hittade rätt med en gång och in på en gård med massor med islänningar och så Bläsa.

Jag och Johanna, gick ut med en hink med kraftfoder, in den stor flocken med små och stora islänningar, och Bläsa, ett par shettisar oxå. Fick tag på Bläsa och jag tog henne, Johanna fick ta hand om sina små islänningar, de ville ha mat ur hinken allihopa, inte lätt att komma ur där.
Men hon lyckades och vi gick hemmåt.

Det var en stor hage, men Bläsa gick fint bakom mig, fick pasa bort små ettåringar som ville "leka" med tanterna i hagen, lite läskigt med så många på en gång.

Bläsa tyckte det var lite onödigt att gå in ensam, ropade lite och trampade, men med lite tillsägelse var det lugnt.

Borstade och sadlade, ett träns och så skall jag upp. Gick fint, kändes bra där uppe.
Johanna frågade om jag ville vara i corallen först, men jag kände att det
 var uteritt jag skulle testa så vi gav oss iväg, fram genom en skog och upp för backar, allt gick fint.
Visst ville hon kolla så jag var med, så hon stannade en eller två gånger för att kolla om vi skulle vända men då jag gav henne signal fram, så gick hon.
Pigg och trevlig skritt och trav, testade aldrig galoppen, men då vi släppte ut henne, galopperade hon stadigt och lugnt till sin flock igen.

Nu är det bara att vänta så jag och matte, Anna kommer överens, jag är överens ialla fall.
Denna häst skulle jag vilja ha och pensioneras ihop med.

Tack lilla Bläsa för en trevlig kväll tillsammans.
Är så nyfiken på att träffa din matte oxå.

ögonkirurgi och vårblommorVårblommebukett plockade i simboskoge på vår kvällspromenad.


Annars har hela dagen gått åt att åka till Örebro, gått igenom massa undersökningar inför min operation i ögonen.
Denna operation skall göra så jag slipper bära glasögon och kontaktlinser nått mera.
Det låter helt underbart, jag som har haft glasögon sen 8-årsålder och linser sen jag var 18.
Ofta skav i ögonen, röda irriterade, glasögon som skaver, immar igen, kladdiga osv.
Det låter bättre än jag kan tro.

Den operationen jag skall genomlida heter CLE- operation.
Då sätter de in en plastlins bakom ögat!! och så vips skall jag se.

Det 30  juni, skall jag dit tillbaka till Örebro och göra detta, vi har semester då så då åker vi nog husvagn, tar några dagar i Örebro och ser oss omkring.

Tomas och vovvarna hade 4 timmar ensamma i Örebro, han passade på att hälsa på kontoret i Swegons anda, sen hade han gått runt slottet i parken och sett sig omkring.
Detta kan vi göra då vi är nästa gång, så jag också får se mig i Örebro.

På hemvägen stannade vi i Lyresta "Lyrsta" och fikade det sista vi hade kvar från uppresan, det var pricis intill Göta Kanal. Är det något som jag gillar så är det detta blåa band, så vackert.
Inga båtar denna dag, men vet att de åker konvoj, så kanalen är på gång.
Nästa gång vi åker ut med husvagnen kan det bli Töreboda och så en helg så man får se lite båttraffik.
 
Väl hemma ville två vovvar ut och vi var en sväng i skogen, fågelsång och blommor.
VÅR!!!

1a Maj och skirande grönt över Simbo

Promenad med hundarna på em, solen skiner, men det blåser kallt, inget att "maja" i direkt.


Vy, över Björkåsen taget ifrån skogen, på min och vovvarna promenad.

Det är härligt att vandra i skogen, någon sa att skogen är "fattigmans överrock" och idag stämmer verkligen detta, då vi kom in i skogen  blåste det inget och det kändes nästan skönt av solvärme.
Härlig, härlig skogsstig, här har jag ridit många gånger, hoppas på att få rida igen här.
Mina stigar i simboskogen håller på att växa igen, jag längat till "min" häst och få visa mina grannar mina vägar, de håller sig till vägen, vet väl ej om mina fina stigar inne i skogen.Härligt med vårdopp i Jonas damm.


Hemma hade Håkan kommit och "gubbarna" stod och pratade då vi återkom från promenaden.
Bekymmer om våra roderderon som ej vill, giftsprut på några konstiga insekter som äter på bladen, vi får se om de överlever.

Hästarna i hagen, det grönskar runt omkring dem..   Nu väntar vi bara på sommaren.

RSS 2.0