En sån konstig dag

Vi fick ett sånt ledsamt besked här idag.
Att få ett sånt besked är så konstigt att få.
Man vet inte hur man reagerar, bara accepterande eller förnekande, jag har ju läst om förnekelser och acceptanter. Det var då jag läste psykiatri en gång för länge sedan, lite finns kvar som man läste.
Men att vara ledsen det kan ju ingen ta ifrån någon, att känna sorg, fast man inte kan göra något med nått.
Känner bara för vedebörande och eftersom det är nästående så är det ännu värre.
Men i vår sorg är det så sjönt att ha några nära vänner, som man kan ringa, chatta, sms,a osv. Här är det bra med goda vänner.
Världen går vidare, fast nu står den stilla...............

Vinter

Våran lille kisseungePetter som jag kallar denne lille kisse, men jag tror nu att det är en liten flicka, så det får väl vara Pettronella. Hon far omkring och är en frisk fläkt i vårt hus.
Hon springer och leker med allt och alla här. Att leka med vovvarnas svansar är urkul. Sitta under en duk och hoppa fram är oxå trevligt.

 


Överallt är detta lilla djur, klätterapa, eller vad man nu skall säga.


Vinterbilder, före jul

December har varit som vanligt full med förberedelser, julmat som skall handlas, mat som skall lagas, bröd som skall bakas och godis skall göras.
 Men lite har jag varit ute och fotat, det var några så vackra dagar någon vecka före jul, flera minusgrader och mycket gnistrande vit snö.Vår trädgård med hyfsat blå himmel bakom.

Några dagar före jul tog Tomas upp väggen, äntligen, så ställde vi granen mellan rummen och så poserar våra flickor där, blev en fin bild.
Det blev så himla bra med öppningen mellan vårt gamla sovrum och storarummet, därinne ställde vi vårt bord vi har på terassen och så var vi 11 st ätande på julafton.
Nu idag kom Ronny och spacklade och så skall det upp tapeter framöver, även en ny matta på golvet, så har vi snart ett bra matsalsrum. Här skall jag bjuda goda vänner på mat framöver.
 Hade hoppats på nått bad i vår tunna i vinter, tyvärr blev det inget i jul, både jag och maken var lite krassliga och det är ju ett arbete att fylla och jobba med tunnan.
Just nu är det en massa snö över tunnan, det måste bort först.

Nyår var lugnt, jag jobbade hela helgen, nyårsafton firade vi nere hos Annjelika och Stefan, åkte hem efter 12-slaget, skulle ju upp tidigt dagen efter.
Annars var det en trevlig tillställning, så kul att träffa goda vänner, blir lite sällan nu på vintern.

Så var det hästarna, inte har det blivit någon ridning under december månad att tala om. Då jag har haft tid, har det varit -16 grader och det känner ialla fall ej jag för att rida i.
Tror att de har hafte det ganska gott i sina vintertäcken ute.Här är det Hulda och Filur som käkar lunch hö


Bläsa har oxå fått sin giva.

Nu för några dagar sedan blev det tyvärr några + grader, och då blev alla vägar isiga, som tur är har Bläsa framskor med broddar och vintersulor, man får ta det lugnt på vägen då man rider, hade med liten Hulda ut och hon hade lite jobbigare, hon har inget som bromsar över huvud taget. Vågar ej ha med ponnysarna in i skogen, det är skare på snön och det är nog ca 4-5 dm att pulsa i. Lite jobbigt för en liten ponny.
Bläsa trampade på ordentligt men jag rider ej så mycket och för långt med den gamla tanten.


RSS 2.0