Sista dagen i november 09, lera och dimma

Var på jobbet efter en veckas sjukskrivning. Legat hemma i soffan och haft det ganska bra. Hostat och snuvat + lite feber. Att gå och jobba med förkylning känns inte bra, så det var bara att stanna hemma.
Det enda jag orkat under denna vecka var väl att orka ut och ösa bort lite hästbajs, det är ju bädd jag har i boxarna så det är mycket lättvindigt.
 Som tur är bajsar inte småhästar så mycket, så det blir väldigt lättmockat.
Sen är det synd om dom, det är mest lera i hagarna, inte kul att släppa ut de små där.
Hoppas på att maken beställer grus + regält grus till grindhålet som alltid blir fruktansvärt leigt.
Vet ej vad som händer där, tycker ej de står mycket där men det blir lerigt ialla fall.

Var inne och hade möte på jobbet i Lidköping, vi var på Lidbeckska huset, ett vackert gammalt hus mitt i stan som kommunen disponerar.
Här var det genomgång av "dialogbaserad styrning" kommunen har olika visioner om detta.
Mycket svårt att förstå men man gör sitt bästa.
Vi pratade om massa annat också förtsås, det är så bra med helgruppsmöten, här kan man ventilera om en massa bra och naturligtvis mindre bra saker.
Var hemma innan mörkrets inbrott, la mig och vilade på soffan, jätteskönt, mockade och tog in hästarna, mina små ponnysar hade sina regntäcke på sig, det var torra och fina små godingar. Tyvärr har inte Yippi ej nått täcke, men med den pälsen har hon inte svårt att vara varm.
Det är inte några problem att sätta på Hulda, eller ta av täcket, det är så lätt att greja med henne.

Maria ringde och berättade att hovslagaren varit och karvat en hel del på Lucens hov. De är så dåliga så hon har jätteont.
Så får hon stå inne och det gillar ju inte hennes kompis, Rut, så nu står de och vrålar åt varandra, hästar.
Ev. ville hon låna Filur, kanske skulle Therese som lånar Rut, låna hem henne + en annan häst, så hon står där utan sällskapshäst.
Visst får hon låna världens största marsvin!!
Hon kan ju köra lite om nu inte det går att rida på Lucen.
Nu är det lite tv-kväll och sen ganska tidigt i säng, man är ej så pigg då ingen sol visar sig.
Bristen på D-vitamin känns.

Att vara datorlös...

Att under flera veckor under den senaste tiden vara utan dator, + att ha förlorat, antagligen, alla kort i den dator, ingen back up, det känns tungt. Nu idag gick mannen och köpte en bärbar, och nu är jag äntligen igång igen. Får ta nya kort och få in på vebben igen. Synd på alla vackra kort på människor och djur + natur, det gråter jag lite för.
Förra helgen var vi på kombinerad fru och man sexa. Jättekul hade vi, Annjelika fick massage, och så åkte vi vidare och badade i Vänersborg fina badhus. Lille Viktor gillade att vara med, varmt i vattnet och mysigt var de.
Senare på kvällen strålade vi samman hos Maria som hade fått in tre stora bord +  en massa stolar i sitt lilla hus. Utanför stod en badtunna och värmde sig, många badade och myste tillsammans med en massa öl och vin.
Pga. förkylning badade varken jag eller mannen, det räckte med badhuset denna dag.

Hela veckan har gått åt att bota förkylning, hosta och snuva, lite ont i halsen och lite feber, det kan räcka för att golva den starke.
Vovvarna tycker vi är urtråkiga, vara hemma och så lite ute...Ingen promenad alls nästan, bara fram och tillbaka till sommarstugan, det var dåligt.
Idag var jag "stora"rundan, gick i mina nya stövlar, gick fint, de är varma och sköna, men vad kondisien har gått ned, var helt slut då vi kom tillbaka. Inte vovvana naturligtvis, de hade ränt hela Häggesled runt innan jag kom fram till skogen. Nåja de var den första ordentliga promenaden på nästan två veckor, nu måste jag bli frisik, orkar inte vara sjuk och ligga i soffan, vill ut och greja med mina hästar igen.
De stackarna åker ut i leran och in igen, korta dagar är det med, mörkt kl 16, uch.
Idag har de varit i sommarhagen,lite torrare där.

Tittat på hemnet, där sitter mitt föräldrahem utsatt, mor och far flyttar till Skara under December, jag tycker det skall bli bra, hoppas de bara trivs där senare.
Fina bilder, ser det verkligen så bra ut??


Första veckan i den mörka månaden november
Solen försöker komma igenom de tunga molnen


Det blev en ganska lugn vecka, lite jobb pga några möten och extra lediga dagar. Tog ett par dagar semester i samband med helgen: Det var ju "dans bort i parken", på fredagen.
 Bästa Kindbergs spelar upp och vi dansade hela kvällen, då kl var omkring midnatt höll inte mina fötter mera så vi åkte hemmåt.
Innan festen hade vi hämtat Ann, hon kom spatserande med kladdkaka och kebabsallad. Vi hämtade Kina-mat och det smakade gott alltihopa. Tomas hade med tårta från Gillstad Cafe´, han hade bjudit sina arbetskamrater och det blev mycket över så det passade fint att bjuda här. Även några killar från Kindbergs kom och smakade, kul att sitta ned med musikerna, det är alltid uppskattat.
Det brukar vara så trevligt på de höstfesterna, man träffar gamla vänner och man lovar att träffas och höra av sig..

Innan hade jag skjutsat Maria till Emtunga, hon skulle åka med en kompis till Göteborg och dansa där på nått som heter Möllan, till Shakes, det är en grupp som spelar lite tuffare dansmusik, passande en ung dam och lite yngre folk....
Jag gillar något lugnare dansmusik.   Jag har ju hittat Zekes, kommer de att hålla på skulle jag tro att de kommer att spela det jag gillar, lite lugnare musik.

Vi satt hos Maria, på lördagkvällen, och det blev vilda diskussioner vad som är bra och inte bra, kul med olikheter inom dansbanden.
Alla har man någon favorit. Just nu gillar jag de nya killarna som är från Lidköping/Skövde, de kommer, om de hittar rätt, bli riktigt bra.
Jag gillar detta programet, Dansbandskampen, det är något att se fram emot på lördagskvällarna.
Annars gick lördagen till att vila och greja lite här hemma.
Tomas och gubbarna i Simbo satte vägpinnar här på eftermiddan, vi ville bjuda alla på tårta , men det var bara Birger som nappade.

Här sitter det riktiga "blåklädesgubbar" vi vårt köksbord!!!På torsdag var det vaccindags på jobbet, det gjorde ej något ont alls med sprutan, något mera efteråt, blev både stel i armen och gjorde lite ont, om någon hade knuffat till mig på dansen i fredags, hande det blivit en smäll tillbaka, tror jag.

Sara, min jobbarkompis kom och visade sin lille Melvin, jättesöt liten grabb. Här är några kort på honom:Efter detta vaccinbesök åkte jag till Maria och fikade, lille Viktor med sin mor var också där, kul med en dag med så mycket bebisar!


Idag måndag har jag och Filur, Hulda och vovvarna varit ute  en sväng med rockaren. Hulda var på gott humör, sprang och gjorde ibland något litet hopp för att vovvarna sprang förbi henne. Men hon uppförde sig fint. Nu går det även att ta upp vä, bakfot utan att hon tappar balansen och far omkull.Filur och Hulda efter vår promenad runt Simboskogen.Världens godaste "lur"

En bra dag i början av novemberJag och maken lämnade Simbo gående mot Munkebo denna kväll, jag med stavar, masörskan igår tyckte jag skull gå med stavar. "Blir bra för dina stela axlar". Jaja vad skall man göra, ålderna sätter sina spår, nu är jag stel i axlarna  vad mera kommer??

Vi promenerade i raskt takt, vovvarna med sina reflextäcke och jag med reflexväst. Maken utan, han får väl ställa sig inne i skogen om de kommer bilar.

Vi trampade på och hamnade i Mukebo och pratade lite med Maggan, hon visste ej vad som hänt här i trakten, hade bara läst i tidningen och vi berättade, tråkigheterna.

Efter gick vi in i skogen, det är lite halkigt och jag kunde ej fortsätta min stavgång utan fick gå som vanligt.
Halkiga stenar, mossor och grenar fick man se upp för. Så kom då Elsa farande UTAN reflex, ja det var inget att göra, bara att gå vidare.
Den ser vi väl aldrig, inte vet man var hon varit, de far ju runt i skogen flera varv vid en promenad.

När vi kom hem var månen så vacker, det var inte riktigt mörkt utan skymmning.
En bra dag både på jobbet och hemma.

Veckan som gått, märkligt hur livet kan vara....

Förra veckan var det underbart höstväder mestadels hela veckan. Njöt av de fina och soliga dagarna, både på jobbet och hemma. Tyvärr är ju ej dagarna så långa nu, så skall man ut med hundarna eller hästarna efter jobbet gäller det att snabba på innan mörkrets inbrott.
Var ute med Filur en sväng med vagnen, går fotfarande att köra på marken där de låtit bli att plöja, lite lerigt men helt ok, Filur travar på ordentligt, gillar att springa med vagnen.
 Jag guppar ordentligt i den, lite ont i ryggen kan det vara efteråt.
En sväng med tömmkörning och Hulda + tre vilda hundar var en eftermiddag, det gick bra, Hulda är duktig och fattar tagen i tömmarna, lättast är det ju att gå på stigarna inne i skogen, ibland vänder hon sig mog mig, då får jag ordna till det, hon fick tömmarna mellan frambenen, men fick ej spel för det utan väntade till jag fick loss detta, duktig häst!


Onsdagen gick turen till Hasslösa, jag och vovvarna hann med en promenad vid båtgården innan, vädret visade sig verkligen från sin bästa sida, vi promenerade där vid vattnet och vovvarna var lösa och nosade överallt.

Hösten är verkligen vacker då den visar sig  i denna skrud.
Det är fint att gå här nere i hamnen i Lidköping, bra hundpromenadplats.

Efter vi promenerat åkte vi vidare till Hasslösa, för att hälsa på hon min kusin Anna-Karin, som den 5 oktober fick en liten Wilma. Jättesöt liten tjej.

Här är lilla Wilma med sin mamma hemma i Hasslösa. Det var verkligen jättekul att träffa både Anna-Karin och hennes lilla tjej, det blir aldeles för sällan man träffas nu förtiden. Alla har så mycket att göra.Lilla Wilma har fått en sånt härligt skinn att ligga på, här njuter hon verkllgen.
Vi disskuterade om ev. framtidsplaner, visst skulle jag kunna sälja en underbar liten B-ponny till henne, rida in och hoppa så småningom, jodå det skall nog fixas. 3-4 år till så.....

Åkte vidare efter att ha pratat lite med mor, de har köpt lägenhet i Skara, de skall fixa och dona med den och sedan flytta in. Men gården i Hasslösa skall ej säljas förrän frammåt sommarne, hoppas jag nu hinner hjälpa dem lite, det är ej lätt då man jobbar 100%, skall göra ett försök.

Fredag får jag ett mycktet tråkigt samtal av Matte, en ung man i vår bekanskapskrets har dött i en arbetsolycka.
Vad som hände vet man ej, utan bara att han skulle sätta på varmvatten, i en källare, jobbar med fjärrvärme, något går snett och det läcker ut både ånga och hett vatten.
Jag och Tomas gick till familjen här i Gillstad och beklagade sorgen, det var svårt men väldigt skönt att träffa dem. Barnen har lekt då de var små, vi har träffats mycket då vi flyttade hit och jag har utnyttjat deras ridbana mycket. Det var så jobbigt att veta att en ung person i början av sitt liv får sluta så här....

Fredag kväll i goda vänners lag, god middag och trevligt kortspel. Det skönt att få skratta och prata om det svåra som hänt, det är så härligt att ha goda vänner.
Även på söndag em var vi hos Camilla och Per, de väntar sitt andra barn, Camilla går med sin stora mage.
Fika och lite prat även här.
En bra avslutning på en vecka som innehöll lite av varje.

Här har vi förästen en riktig MODOit!!
Viktor i den fina modotröja som han fick av mig då han döptes. Jättefin!!


RSS 2.0