Sommarhelg i augusti


En härlig bild över en sommarhimmelDenna helg har varit varm och klibbig. Eftersom jag legat dålig efter ett utbrott i maginfluensa, var jag riktigt påverkad av det klibbiga vädret.

På fredag morgon mådde jag bra, efter att ha hostat mig igenom flera nätter.

När vi åkte ut i bilen jag och kollegan Lina, blev jag genomsvettig, illamående och yr. Tog mig hem och blev så liggande den dagen nästan på toa, jättekul.

Vi som bestämt att vi skulle åka en sväng med Klints och våra husvagnar.
"Man skall aldrig räkna ut nått" Nej så är det, bara att stanna i hemmet och vänta ut sjukdomen.

Lördag gick åt att vila och försöka äta. Varmt och klibbigt, maken grejar ute med sin tunna, nu var det en duch som skulle upp. På em provduchar han, allt verkar fungera.

Ser väl trevligt ut, mitt i det gröna med hästar och natur omkring sig.

Söndag var jag bättre så det blev nästan som en vanlig dag.
På eftermiddagen var vi nere hos Erlandssons, Sofia fyllde 18 år den 12 augusti så idag var det vi som skulle fira henne.
Jag hade köpt ett par fräcka örhäng till henne, verkade som hon gillade dem.

Vi inspekterade även deras ombyggnation, de har gjort om hela undervåningen, nytt kök nytt storarum i hop med köket osv, jättsnyggt.
Det är alltid trevlig att träffa goda vänner både nya och gamla.


Augusti som bara regnar bort

Det har mestadels regnat hela augusti, varenda dag känns det som. Tänker på min arbetskamrater som haft 4 veckor i hällande regn. Det är inte så kul.
Har man semester vill man se solen och kunna bada och ha det gott, men det kan man ha i regn med ioförsig, men lite mysigt är det med solen.

Malin med flickorna har varit ute med småhästarna några gånger, det är så kul att se lilla Milla rida min lilla unghäst. Malin leder naturligvis, men ändå.


Här de hela gänget på vägen ned till sommarstugan, visst är de fina??

Så i veckan var jag och Carola ute en sväng med båda hästarna, vi red sandvägen och Carola red Hulda. Det är ju en grön unghäst och inte lätt att rida, men vi kom hem helskinnade och jag tror att Carola vill upp igen på liten häst och testa vidare. Carola är en liten vuxen, jättekul att ha en så trevlig vän att umgås med.
Nu berättade hon att hon köpt sig en liten arab hingst som står på andra sidan av vår skog, så det passar ju bra att börja på liten Hulda och träna, denne arabhingst är två år och skall galoppera är det tänkt.
Skall ta mig igenom skogen och ta med kameran för att fota djuret en dag.
Nu börjar det bli en del hästar här igen i Simbo med omnejd, det är jättekul.

Längtar efter en riktig ridkompis, men det kanske kommer i och med att Lina på andra sidan skogen skaffat en hel hög med djur.


Sommar med Övikare och resa till Malung med dans

Efter min operation var det bara att sätta igång med förberedelser inför våra goda vänner från norr.
Bakad bröd och bullar så det skulle räcka i nästan två veckor. Åkte och handlade på coop i Skara och samtidigt hälsade vi på mor och far där i stan, det var jag och Daniel som gav oss i väg denna tisdags morgon.
Daniel hade varit på nån festival, mins inte vilken, tror det var " Pece and Love" uppe i dalarna nånstans. Så han var ganska trött men ville säga hej till sina morföräldrar, det är ej så ofta de träffar dem nu.

Jag gick sen till Coop, jättebra affär då man skulle ha lite storförpackningar osv. Det var det mesta jag fick med. Jag hade i förväg gjort en matsedel med diverse olika rätter som jag nu handlade till. Det är det lättaste att planera det så man slipper fundera ut vad man skall äta till middag då man har gäster.

Just de här dagarna innan övikarna kommit så hade vi i Simbo en vacker sjö här ute. Det var linet som blommade, det är så vackert.   
Så kom då äntligen våra vänner!!
Det var så trevligt dessa dagar, mycket utflykter både till bil och till häst. Flickorna red mina hästar Bläsa och Hulda, nu har ju Hulda blivit riden en del av Alva borta i Väla,så nu var det bara att fortsätta.
Bra gick det med. Det var tom, lite galopp någon sväng.

Vi hade mycket badresor både till Friel och till andra ställen.

Första doppet tog vi utanför spångarna i Källstorp, det var fullastade korgar och väskor som vi släpade ut i värmen.

.För varmt har vi haft, tom värmerekord på 33.4 g, det var den dagen vi åkte till Ullared med våra  norrlänningar, det var trevligt. Inte så mycket folk pga av värmen. Vi badade i de härliga sjöarna i Överlida på vägen hem.

Inte var det så hemsk att gå på Ullared heller, det var luftkonditionerat och i bilen har vi ju ac.


Här kommer bilder:

Så vackra mina hästar blev i "håret" inför nästan alla ridturer. Så blev mina grejer i sadelkammaren putsade, det är ej ofta det blir det, så bra.

Vi hade så trevliga dagar tillsammans, sista dagen var det då rally här i simbo, det är det årliga
rallyt som hetet "midnattsolsrallyt" tyvärr regnade det precis innan det skulle gå av stapeln här, så jag tror det blev lite mindre folk på vägen som ville titta, pga detta.

Men bilar förbi här och det var trevlig.
Vi stod i vår hage så vi såg bra. Hästarna fick vara uppe på stallplan + i den lilla delen av hagen. Travartanterna hade vi gått upp till skogen några dagar innan, det kan ju hamna en bil i hagen och det är ju ej att rekomendera att hästar går kvar där då..

På kvällen var vi alla iväg på "poolparty" hos Erlandssons, bad i poolen och trevliga människor. Vi var hemma vid midnatt och övikarna som skulle åka långt dagen efter  knoppade av tidigare.

Det var tråkigt när de åkte, det blir så tomt....Dagen efter packade i husvgnen, lastade tre hästar, två + en och gav oss iväg till Munkebo för att få hästvakt till mina vänner, det gick fint, men det var miljoner blinningar och andra otäcka flygfän så Bläsa var lite stressad.

På men flugtäcket som jag köpt på Ullared. Hon ser ut som ett spöke, men jag tror att det gör nytta.

Dagen efter gav vi oss iväg till Säffle för att träffa B-M ock Ronny en sväng innan Malung. Säffles camping låg vackert vid vänern, klippor och fina områden.

Vi gav oss iväg ganska tidigt dagen därpå för att komma i hyfsad tid upp till Malung. För på kvällen var det ju den första dansen vi skulle på. Då spelade Kindbergs.

Det blev ej en så lång danskväll, men var trött efter resa osv.

Dagen efter var det den årliga Kindbersfesten, roliga lekar och mat därefter.
Denna fest var det medlemmar i gruppen Blender med och lekte och åt med oss.
Kul när man ser att andra grupper vill var med på "våra" medlemsfester.


Här spelar Tomas brännboll.


Stackars Maria i Blender får hela sig full med klädnypor.
Så var det ju "fel" gubbe som skulle plocka bort dem, med förbundna ögon.
"Detta är ju inte min kärring" blev dagens roligaste komentar då han började känna över Maria. Det var många roliga skratt under dessa festligheter.

Att vovvarna trivdes var lätt att se, de fick vara med oss hela tiden, vi hade dem bundna till att börja med, men sen fick de vara lösa och gå till slänten nere vid Västerdalälven var ju det roligaste. Elsa hittade många små varelser som bodde i slänten, hon grävde och grävde."Våra" hästar som gick precis utanför husvagnen, det är en vacker hage de har minsann.

Vila var något vi pysslade med en hel del, tyvärr hade vädret ändrat sig här i Dalarna så vi hade ej så varmt som vi hade haft hemma, men det kändes ganska bra ändå.Denna vackra bild får avsluta vår vistelse här uppe i Malung med dansveckan. Det är visst Sveriges största dansvecka, och det är många som dansar, det ser man en sån vecka, bara på onsdagen då Lasse Stefans bla. var där var det över rekordet.RSS 2.0