Tömkörning med nya bettet och VÅR!!!!!

Se så vackra vitsippor i hästhagen, nu är det verkligen vår, lite värme och sol, det känns fint i en tants kropp!!

Tömlörning med Hulda.

I måndags var jag iväg och köpte ett snällt gummibett till Hulda. Rakt och smalt, toppen för en känslig liten welch sa de i affären. Arken i Skara var jag och handlade, en toppenaffär, hjälp vad mycket frestande saker de hade.
278 kronor fattigare och nu skall det testas.
Tog in Hulda och borstade, himmel vad hon fäller, en massa hår både här och där, i munnen och i näsan på mig, inget gott alls!

Satte på sele och träns, jo hon gapade fint över gummibettet, ut i skogen, tränade att svänga och lite stillastående.
 Att det skall vara så svårt att stå stilla!
Ibland gick det fint och ibland är det bråttom. Jag fick en ordentlig tur, var svettig på ryggen och Hulda gillade bettet, inga kast med huvuder och hopp, detta var en bra plastbit för 278 kronor, vi lägger hennes tredelade vanliga tränsbett till handlingarna
.
Så köpte jag ett par begagnade stÛbben stigläder på tradera för 150 kronor, såg på vanliga stigläder på arken i Skara, de kostade långt över  300 kronor, gillar stigläder i läder, de kan man putsa, om man orkar.
Så nu är sadeln komplett, sadelgjord var ju med i priset då jag köpte den.
Skall tömköra lite till, träna halter osv, innan ryttarinnan kommer.
Det skall bli så intressant att se vad liten ponny gör då hon får ryttare, jag har ju gått bredvid henne och hängt i sadeln, grejat lite med vulstren så de smäler lite, ingen raktion alls.
Nu är våren och ledigheten här.
Toppen!!!

Hästsök
liten Filur inne i lösdriftern, torrt och fint. Halm och gott att ligga på.


Att det skall vara så svåt att hitta just den hästen man söker efter! Letar och letar, visst finns det vackra och trevliga hästar på anonserna, men de är ju oftast för dyra för min plånbok. Ringer jag då har de haft senskada, fång, hosta ingen förskn ring, passet har kommit bort etc.
Trodde jag hade rätt häst på g, då det ej fanns varken pass eller försäkring, passet kan väl kvitta, men jag vet hur dyrt det är att ta ut en vetrinär, och efter som jag skulle få låna denne underbare häst ett tag, så var jag rädd att det skulle kosta mig skjortan att ta ut en vetrinär, om nu olyckan varit framme.
Den hästen sörjer jag, det skall jag säga.
Letar ju "bara" efter den hästen jag kan rida inne i skogen, lasta och åka bort till kompisarna och rida med den på andra sidan stora vägen, kunna ta en av ponnysarna som handhäst och ge mig ut en promenadridning i Simboskogen.
inte behöver jag ha en för 20-30 tusen.
Nu har jag en som jag skall titta på uppe i Tanum. Sto och nordsvensk, kanske är det rätt denne gång.

Här i hagen är det lugnt, igår fick faktiskt de bli utegångsfår, nu är det torrt och fint väder, att gå in i lösdriften kan de göra, och hö får de.
Var ute och körde liten Filur och då fick Hulda vara med som handhäst, de är ganska ömfotade nu efter vintern, hade de små skorna på Filur, men Hulda har lite besvär hon med.
För någon vecka sedan kom en liten trevlig sadel, en fin en, stybben rex, passade fint, har longerad och promenerat med den några gånger, går oxå fint.
nu är det bettet som Hulda ogillar, tror att jag skall ta mig till en hästaffär och kolla på ett gummibett, hon är oerhört känslig i miunnen då man tar i henne, Måste ju få stopp på henne då jag tömkör.
Träning och åter träning, i reprimman går det aldeles utmärkt.

nu i maj åker det en ryttare upp tänkte jag, det skall bli lilla Carola, min kompis från stan, hon väger väl inget men är väldigt duktig ryttare.

Letar vidareHemtjejer i badetEn hyfsat vacker kväll precis före Påsk, dyker nästan alla hemflickor upp i Simbo. Det äts och det dricks, vi har en "förfest" till min 50-årsdag i maj, jättekul att så många kunde komma!! SKÅL!!

Efter att ha eldat i tunnan mest hela dagen så var det hyfsat varmt vid 21.00 tiden och först i badet var Birgitta.
Njutningsbart.......


Sen var vi ej så långt efter henne i doppet, vi andra
 Tror att fru Ahlstrand var tätt efter Birgitta, ut i kylan bara!! Hopp i vattnet.
Sen kommer vi tätt efter allihopa, här kommer en del bilder på badande brudar, hmmmmm.


Här har vi fått drinkar från en "ny"- bliven tjefestuppdykare.

Tomas spökade ut sig och kom och serverade drinkar iklädd i...ja titta självaHär har han "tappat bort" brösten, men de kom till rätta som tur är. Fasta fina, sådana.

En tjusig... hula-hula flicka i Simbos kalla breddgradder.

 
Mycket vackra drinkar blev det......och starka
Kan det bli snyggare tjejer i tunnan??
Cattarina A upptittare, efter många drinkar senare.

MÅnga, många drinkar senare......

Någon gång mot efternatte kom två vovvar och hämtade sin matte,
Oj vad kul vi hade på detta kalas, en riktig tjejfest, + några killar med, faktiskt i tunnan, kan det bli bättre i GODA VÄNNERS LAG, tack till er alla som var här och förgyllde Simbos domäner en kväll!!!!!!!!!RSS 2.0