Vilken vacker vinterdagTog på mig mina gamla dåliga skidor för att åka en sväng ut på markerna med vovvarna till sälskap. Vi åkte nedåt Tyskagården, där träffade vi på ett spår, spännande, var gick detta?
Men vi tog av och åkte bara runt skogen, det är jobbigt ändå att åka på bakhala skidor. Men nu är det ganska trevligt att åka, trots jag gjorde en vurpa utanför gödselstacken, det lutar lite nedåt + att det kommer upp grus där under, det blev tvärstopp och jag föll, slog mig ej.

Fick främmande av Annjelica och Maria och lille Victor en sväng på fm, fikade och pratade bort en liten stund, annars har denna dagen varit en vilande dag. Skall jobba hela helgen och då måste man vila lite innan.
Nu på kvällen har vi ätit våfflor med Cattarina och Henrik, de skulle hämta sparken som mor ej ville ha med till Skara. Trevligt att prata med dom en stund.
Förästen såg vi Villa förlora med 1-7 !! mot Värersborg här på tv, gick riktigt dåligt, jaja så är det i idrotten.

Här är flera vackra bilder som jag fotade med min kamera under min skidtur under dagen.Elsa poserar framför syrenbusken
Långt där borta i hagen är mina solbadande små ponnysar
Här kommer Ida i full fart över markerna, det är härligt att vara hund i det vita fina.

En trasig Opel och ett härligt vinterväder

Gårdagen var ledig efter en hektisk helg,lite flytt från Hasslösa in tlll Skara till mor och fars nya lägenhet på skaraborgsgatan. Den börjar arta sig, nya mattor har min bror lagt in + nya fina tapeter. Det blev genast lite hemtrevligt då det blev lite möbler.
Vi var ute tillsammans och åt allihopa i familjen, det ligger en tailänsk resturang bara ett stenkast från deras lägenhet, god men något stark mat.
Lördagen gick åt at städa ute lite av julen, skall fixa mera under veckan.
Det blev också några skidturer tillsammans med vovvarna, det är det enda man tar sig fram nu över markerna, skulle tro att det mellan 3-4 dm snö, lagom att åka skidor på. Efter flyttningen skulle maken in och kolla sina flickor en sväng inne på Rudens gympasal, jag och vovvarna gick en promenad inne i Lidköping, kallt.
Sedan hem och iväg till Götene för att dansa till mina favoriter Whalstöms, det blev ett par timmar med trevliga dansparter, men orken tog slut och vi gav oss iväg hem vid paus.
Måndagen var det dags för massagen hos Lillan i stan, underbart och så behövligt för mina onda armar och axlar. Synd att tiden går så fort. Då jag åkte hem stannade den gröna opeln strax utanför Ågårdens gård, där stod jag och såg fånig ut. Som tur var sken solen och det var vamt i bilen ett tag. Ringde Erlansson och han skickade sin "dräng" Oscar som bogserade mig till Mellby där Jonas skall titta på bilen.
Antagligen toplocket som gått sa han, kul. Det fanns heller ingen olja i motorn, den är nog kvar i Lidköping, eller på väg 44 till stan. Nu är det att se om Per i Verkstan uppe i Gillstad kan göra nått, annars är det bara att se efter en ny bil.
Roligt nästan jämt.Här är våra grannar: "pudel-pudel och Birger ploga Simboväg med hund och plog, det är fint det!!

Draft: Jan. 8, 2010Det var verkligen inte i går som man åkte skidor, det är ordentligt täcke med denna vita vara. Jag, maken och de två vovvarna var ute en sväng runt i Simbos domäner.
Riktigt trevligt, jag åkte bakom maken, han fick spåra, han har ett par ordentligt breda gamla skidor så det gick lättare för honom att komma före mig.
Kallt är det så man blir röd och frusen om nosen.
Vi får väl träna lite nu om det skall bli någon skidåkning i slutet av Januari uppe till fjälls.

Vovvarna har jobbit i snön, de hoppar fram i den ordentligt påverkade, bra för då får de lite motion. Det blir inte så mycket nu, både kyla och arbete det mesta just nu.
Men i dagarna har jag lagt in om 50 % arbete hela sommaren, det blir antagligen den sista sommaren man kan göra så, vi fick en ny chef inom vård/orsorg så det är nog slut detta år, men det har varit bra det som varit.


10-01-01

Så har det blivit ett nytt år, ett nytt dessenium och en väntan på vad det nya året skall föra med sig.
Gårdagens kalas blev väldigt lyckat, jag hade bara dukat vårat fina festbord inför kalaset,

sen skulle hela gänget komma och göra mat och fixa med allt. Jag var lite "utanför" och det var väl en liten konstig känsla. Jobbade hela em + kvällen och sen få komma komma hem till kalas som stod högt i tak.
Då jag kom hem var det full ätning och alla hade trevligt, varmt som sjutton var det i huset, badtunnan stod utanför och nästan kokade, de sa att det var 43 grader!! i den och vi bestämde att kl 23 skulle vi bada och sen fira nyår i den, med champagne.

Maten de gjort tillsammans var helt underbar, det var en smördegsinbakad historia  med frukt och ost, till förrätt.Stefan grillade till huvudrätten + potatisgratäng
och så efterrätten.....creme brule!! Per hade brännaren med sig och brände sockret över så var det hallon till, så underbart. Har bara ätit detta en gång förut, och det var verkligen nått att ta efter, man behöver ha små ungsfasta formar och en brännare, får väl kolla på Tradera eller nått annat.
Så hoppade vi i tunnan, alla for omkring och det låg kläder lite över allt, lite av  storfamilj, jättehärlig stämmning och alla var på gott humör.
det blev tom nån rullning i snön denna helg med.
Vi drack champange i badet och sen senare var det kaffe och mousstårta, helt ok.
I dag på den första dagen är jag jättetrött, vilat nästan hela dagen, efter kalas och iordninggörning så var väl vi i säng vid två halv tre, så det var skönt att ha en riktig vilodag.Tack till er alla som förgyllde vårt nyår!!!!!!!!!!.RSS 2.0