En vanlig måndag i februari

En ordentlig promenad med vovvarna innan frukost, de lärde säger att det förbränner mera fett då man går innan man ätit, så det blev idag. Vovvarna som vanligt helt galna då de kommer ut i skogen, spårar skogens djur och springer, springer, men hör hyfsat då jag vrålar att de skall komma. Ida är väl lite mera döv, men kommer till sist, är man golden med jaktinstinkt så är man.
Kompisen, Maria ringde och ville jag skulle komma och se på ett hus hon skall hyra,  vi for dit och jag fick se en underbar liten gård med litet fint hus med bra ladugård plats för ett par hästar, hon är mest bekymrad för sina hästar så de får en bra plats och en bra och stor hage, det fanns det här och Maria bestämmer sig för att hyra stället..
Nu är det ett jättejobb för henne och för kompisar att hjälpa henne att röja där hon bor + flytta henne och djuren.
Hem och fick stekt fläst och potatismos till middag, Emma, Mattes flickvän, stod och stekte då jag kom hem, bra med deligation som går igenom.
Jobbat inom hemvården hela kvällen, inget särskilt har hänt utan det gick sin gilla gång, Det är kallt i kväll -9 visade mätaren då jag startade hemresan.

Söndagen den 15 februari, dagen efter alla hjärtans dag

 Efter en lugn och skön, sen, frukost tog jag ut Filur på en liten tur med vagnen, han gillade att springa i den hårda snön, annars brukar han vara ganska ömfotad, men snön var bra.
Båda hundarna, Elsa och Ida, var naturligtvis med, de är unghundar och de älskar att vara ute i naturen. Då vi passerade en större väg så var jag tvungen att ha dem kopplade den biten, blev det lite trassligt då hundarna ej ville gå bakom vagnen utan vi sidan, så kom det TRE bilar på¨en gång och jag måste släppa hundarna och de var mitt i vägen och jag och Filur i diket, nästan. Som tur stannade bilarna och hjälpte mig att få tag på hundar och jag fick upp Filur ur diket och vi kunde fortsätta.
Tack för hjälpen!
Maken, Thomas var i väg med sin ögonsten Dortchen, en grön traktor som kom till oss från Norrland i höstas. Han var till en bonde för att hämta lite träd som vi skall ha till ved till nästa vinter. Att elda i vår braskamin upp till en 25 grader det är mysigt det, då vi ej är hemma utan jobbar, finns det nu en värmeluftpump som hjälper till att hålla värmen i vårt hus nu.
Det är skönt att komma hem och det är omkring 19 och ej 14 grader som det kunde vara ibland. Jag åker ju alltid hem på middagen för att släppa ut hundar och äta lite då jag jobbar dagtid i hemvården nere i Järpås.

Söndagefermiddagen betstod i att vi tog en av Volvobilarna och åkte ned till stan, hamnade vid Vänerns kant där Lidköpings Komun gjort iordning en plastgräsbana, för att träna fotboll på, mitt i vintern. Egentligen tycker jag att fotboll är en sommarsport men men.
Utanför på Vänerns is, körde de bilar, det var kul att se en stund hur bilar sladdade sig fram på det "isiga" underlaget,.
Handlar senare på Ica och sen hem och kryper upp i soffan  för att se på Tv, det ska bli lite Beck vid nio och det missar jag ej.

Välkommen till min nya blogg!

jag är en 48 årig tant i skaraborgska myllan. Mina huvudsakliga intressen är djur, sen ett halvt år tillbaka finns det bara två shettisar här på gården, sålde en haflinger för vi kom ej överens. Har haft en förut som jag tyvärr fick ta bort pga fång, jättejobbigt då jag trodde vi skulle vara tillsammans i många år, men så är det.
Jag kör den ena av shettisarna och den andra går här bara och är sällskap.
Vi har två hundar Ida och Elsa, spanniel och golden.
Det är unghundar båda så de behöver mycket motion så vi är ofta ute i skogen, förut då jag hade en ridhäst var det både hund och hästpromenad, nu går jag med dem och det är ju ej så dåligt det heller, jag behöver verkligen försöka få ned några kg, det börjar bli lite för mycket av det goda runt magen.
Min make och jag har kamperat i hop sen -87 och det har gått fint, vi har ganska olika intressen och det är nog bra för att ej klänga på varandra för mycket.
Han håller på med fotboll, både träning och ledare.
Mina är ju djuren.
Jobbar som undersköterksa inom hemvården sen 15 år tillbaka och det är ett bra yrke, både omväxlande och lite spännande, gick inne på ett hem förut men detta inom hemvärden gillar jag mera, det är friare och man bestämmer mera ensam, men det passar ju ej alla.
På sommaren åker vi ut med husvagn, det kom en nyare till oss i sommras som vi varit ute i några veckor och längtan känns nu när kvällarna och dagarna är längre och ljusare.
Lite dans finns också inom vårt intresse, vi har gått buggkurs några år och det börjar bli skapligt  att dansa nu och kunna följa en duktig dansare är ett riktigt +.

RSS 2.0