En höstdag

Detta fina ljus får starta höstens mörka tid. Jobbat som vanligt och haft möte på jobbet, det är kul att träffa alla arbetskamrater på en gång, få utbyta tankar och ideer. Alltid kommer något matnyttigt upp. Idag kom en dam från"traffik", det är de som har hand om färdtjänster, mycket att komma ihåg. Vad bra hon kunde berätta, det var en bra information.

Hemma gjorde jag mackor, goda sådana, och bakade en ananaspaj, jag har bjudit mina grannar på kvällsfika.
Det är så sällan vi ses nu på hösten, man åker i sina bilar förbi varandra, men nu tog jag mig i kragen och sms, ade och hörde om de ville komma.

Tomas ordnade stor brasa här utanför i våran "eldkorg" Vackert. Jag och vovvarna måste ju posera vi med lite.
Det värmer gott och nu när korgen är flyttad till framsidan, kan vi säkert ha flera trevliga brasor i den under den tråkiga och mörka hösten.
Nu eldar Tomas upp vårt badrum!, inte riktigt hela men den gamla komoden sen urminnes tider, nu sitter där en ny fin i ek, i stället.

Så kom då fam Klint, fika och trevligt umgänge en stund här på kvällen. Vi tittade bla. på "grannfejden". Himmel vilken tur att man har goda grannar, som man kan umgås med.
Friskvårdsdag med livsglädje!!!

Gårdagen befann sig i friskvårdens tecken. Bakade bröd, gick en sväng med vovvar innan vi på jobbet träffades för att få "friskvård".


Här är delar av arbetskamraterna som sitter och väntar förväntansfulla över var friskvårdstjejerna har hittat på. Allt har varit väldigt hemligt så vi har en "possitiv stress innom oss. Att vi ska göra nått musikaliskt det vet vi men vad.....Här är Lotta och Katharina, de jobbar med vår friskvård, och de är mycket hemlighetsfull, inget har läckt ut.


Jaha...efter ett litet trampande runt omkring i Järpås samhälle kom vi till fiket, där väntade friskvårdkonsulenten Anna på oss, en bra föreläsning om friskhet och allt som hör till fikade vi, goda mackor och liten kaka.
Allt helt ok
Här sitter Birgitta. Annelie och Lina och smörjer kråset.


Här har vi chefen för vårt område. Lena Karlsson. hon väntar att få ta kaffe.

Välkommen!!Här kommer vår distrikta, Ingalill.

Efter vi gått en ordentlig sväng runt Björkhaga och upp mot kyrkan i byn, så hamnade vi i Järpås bygdegård.
Vi hade ej en aning vad som skall ske så spänningen var ganska uppåt.
Ingen musikalisk promenad denna heller.....
Vad skall komma???Matlagning i största koncentration...

Jo väl i bygdegården fick vi var sin lapp där det stod ett nummer 1 2 3 , i detta teem skall vi vara i.
Jag, Kattarina A. Birgitta och Ingalill fick stå för vamrätten, den skulle bestå av fläskfile, potatis, och en grönsallad.
Här gällde det nu att slå sina kloka huven i hop och fixa nått, en gryta, kokt och sedan ungsbakad potatis och grönsaken i massor. Sätt i gång.......
Lina och Anita har som uppgift att göra dessert, de hackar fina  frukter till oigenkännlighet.
Vad har de hittat på för spännande??

Det gäller att slåss om minsta utrymme, jag och Lina gör olika saker, jag gör grönsallad och hon hackar kivi.
Sen kom jag sättande med rödlök, men då blev jag bortkörd, konstigt de ville ej ha med mig där i frukterna..............

Full rulle med melonerna....eller är det apelsinerna??En koncentrerad Birgitta häller varmt vatten av potatisen.
Det gäller att ej tillämpa sig nån arbetsskada och bränna sig på något.
Ingbitt och Annelie fick på sin lott att duka fint och göra förrätt, här är
de flickorna igång med att dekorera inne i det rummet vi skall äta.
Fint fint...

Här tittar "arbetsledaren" in, kan detta duga tro??
KOLLA!!! De har lagt ett helt träd mitt på bordet, riktigt dekorativt.Inne i köket smakas det av och disskuters, ska vi gör si eller så?

"Mera kryddor, vad har vi, ta nått bara, man tager vad man haver"

Här lägger Kina och Annelie sin hand på förrätten.
Kolla vad snyggt det blev. Utställd på bordet är det som ett smycke, och
så gott, mums...Här hackar Chefen vidare, det var ett välldigt hackande med alla frukter både tropiska och
svenska. Vad ÄR??? det här egentligen.Ingbritt lägger hand på sista dukninge, nu verkar det ÄNTLIGEN vara klart, vi är så hungriga.
Allt luktar och smakar så gott. När skall vi äta??
Lotta Kina och Annelie fixar så vi får nått att dricka och änligen skall vi äta.När all förrätt, vamrätt var uppäten, och magar står i alla hörn kommer den där dersserten , Anita kommer med nått i glasen. Vad är det???JO, det är fruktsallad med massor med fint hackade frukter, vaniljvisp och en chokladstång ovan.
Milde tid vad smaskens.


"Åh, vad jag har ont i magen, skulle aldig tagit om varmrätten! Anita har så ooont....
Tyvärr tar ju allt en ända, och diska skall man ju göra, full fart i diskbaljorna, många händer och
allt går fort och lätt."Att hitta nått vettigt här, nej det verkar var helt menigslöst"Ett JÄTTE-TACK för våra friskvårdstjejer, som hittar på allt skoj som vi
får vara med på.


Jo just det.......
Den musikaliska promenaden fick vi testa på inne i bygdegården
där squaredansar var, vi som ville fick testa på.
Roligt och lite svårt.Löshoppning med Hulda

I söndags var vi till Hultgrens ridhus i Mellby och testade att lösthoppa liten Hulda.
Att gå på transporten var ju det första hindret, jodå med hjälp att husse gick det bra det med. ett rep bak ändan och så en hink med pellets inne i transporten, var liten skimmel där inne.
Så fick vi stå och vänta utanför inne i transporten var liten häst kvar, det skulle ju byggas bana. Så smet en otäck häst före fast vi stått och väntat.........nåja det gick bra då vi lastat ut och stod och tittade på Elisabeths hästar. Hulda uppförför sig fint och står stilla, ibland, och väntar.
Så var det vår tur, Hulda springer runt i "fållan" och travar fint över de bommar Elisabeth lägger på marken, sen höjer hon och häst hoppar fint, flera varv och så infångning, lite anorlunda mot vad jag varit med om förut, men helt ok.
Till slut hoppar hon ett ordentligt högt hinder, för att var första gången. Låg väl på 70 cm eller så, så det får räcka och vi lastar igen och åker hem, det gick fint även denna gång att få in liten häst i transporten. Detta är en trevlig liten varelse jag hittat, och jag hoppas att det fortskrider så. Nu är det ju bara att fortsätta med inkörningen.


Över hopp från "agnetaisimbo", som krånglar, lördag och slö dag efter "hundfest"

Jag och Hulda är här ute och tömkör, det är lätt att gå rakt fram men stanna eller så är lite svårareHär kommer fortsättning från min förra blogg som bara krånglar.
Mina hästar som nu befinner sig inne, Yippi var först inne i dag och det är ovanligt, har väl kommit på att det vankat mat varenda gång man kommer in.
Har varit slö idag, grävt lite i landen, klippt av gamla blommor och bärt in krukorna, det är väl det jag orkat under denna lördag.
Mannen har målat taket i badrummet, nu på tidsdag kommer den nya inredningingen, skall bli kul att se vad han beställt.
Matte var här och satte på sina vinterdäck, åt middag tillsammans med sin gamla mor och far, for sedan fort iväg för att spela tennis.
Ikväll var han bjuden till Järpås byggdegård, där skulle Kent Kindberg spela tillsammans med en kollega, de brukar vara bra.
Igår var vi bjudna på "hundkalas", det var Siri, Erlandssons pudel som fyllde år. Kul då man kan göra nått med grannarna även att fira en hund. Hon fick fina precenter, utav oss ett gigantiskt hundben och en hammare som piper, tyckte det passade fint.
"snickarhund"
Annars är det skönt att ha en hemmakväll, väntar egentligen på att bli sjuk, en massa influensa kommer....
Hjälp


RSS 2.0