Vintern som aldrig vill ta slut.........Visst är det vackert med vinter, snö som glittrar i solen, och denna underbara solnedgång över simboskogen.
Annars har väl alla i min närhet ledsnat på denna långa, kalla och snöiga vinter. Första snön kom ju redan i oktober och sen dess har det vart kallt och snö och is.

Som tur är nu har Bläsa fått skor på alla hovarna och nu är det broddat och bra. Förut i januari då simbovägen var rena isgatan var hon livrädd och stel att rida. Men nu kan vi trava en bit, håller på med lösgjordhet, det är svårt på en gammal häst som inte ens kan sidförande skänkel.
Nåja, en gammal häst och så jag som alltid velat ha mjuka och trevliga hästar och haft det, skall väl träna lite med denna tanten ett tag så skall det väl gå in i huvudet hur jag vill ha henne.

Att träna med en gammal häst i vinterväglag, nej vi väntar med det och gör små bitar framöver.
Just nu håller jag på med tankar på Hulda, jag behöver få henne såld. Men jag behöver få henne riden lite mera innan det. Har en tjej som kan hjälpa mig. Hon kan ev. rida henne och  träna henne i skogen. Men det är ju is och snö så lätt är det ej.
Denna bilden är sen i januari, då var det faktiskt några + grader så Bläsa fick vara utan täcke.
Men nu i Februari har det legat flera dagar på -20 och över.
Allt blir stenhårt, isen och snön som ligger i skogen är stenhård, så jag vet ju ej om en liten B-ponny kan ta sig frammåt.
Malin och hennes flickor var här v7 och då var vi faktiskt ute en dag, gick fint. Hulda trampade på ordentligt och var så snäll. Tre vovvar var omkring och sprang omkring henne.
Man kan ju alltid hoppas på att vintern en dag tar slut och snön blir mjuk och försvinner.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0